Een nieuw begin

Met terechte trots leidt Marleen (50) ons rond in haar nieuwe appartement. Het straalt een en al warmte en gezelligheid uit en is sinds kort een nieuwe thuis voor haar en haar drie dochters.

Na een relatie van 25 jaar, kwam Marleen plots alleen te staan. Ondanks de emotionele pijn dat dit met zich meebracht was ze er vast van overtuigd om heel snel een nieuwe thuis voor haar drie dochters te creëren. Iets waar ze wonderwel in geslaagd is. Het appartement waar ze woont, baadt in het zonlicht en is bijzonder stijlvol ingericht. Het is niet erg groot maar praktisch van inrichting. Buiten schilderen en een kleine opfrissing van de badkamer heeft Marleen geen grote werken moeten uitvoeren. Dat ze hier graag woont, zie je meteen. Zelfs de kater die gewend was van in een tuin rond te lopen, heeft zich helemaal aangepast aan zijn nieuwe woonst. ‘We wonen hier nog maar net en toch voel ik me hier echt thuis’, vertelt ze. ‘Natuurlijk is het kleiner dan het huis waar we jarenlang gewoond hebben maar wat het minder heeft aan ruimte, compenseert het door gezelligheid. Een appartement huren was voor mij geen optie. Ik wilde echt iets kopen want huurgeld vind ik weggegooid geld. Wanneer je huurt, bestaat ook steeds de kans dat je contract wordt opgezegd en die onzekerheid wilde ik niet. ’Om de aanpassing voor de kinderen zo gemakkelijk mogelijk te maken, wilde Marleen blijven wonen in de buurt waar ze was opgegroeid en ook altijd gewoond had.

Zorgen om niets

‘De prijzen hier zijn vrij hoog en aanvankelijk dacht ik dat het voor mij moeilijk zou zijn om een haalbare lening af te sluiten. Via mijn zus kwam ik in contact met het Vlaams Woningfonds en na een eerste gesprek besefte ik dat ik mij onnodig zorgen had gemaakt. Als alleenstaande moeder maakte ik een goede kans om bij hen een zeer voordelige lening af te sluiten. En inderdaad… nadat ik alle nodige formulieren in orde had gebracht, kreeg ik na een tijdje de bevestiging dat mijn lening was goedgekeurd. ’Het feit dat Marleen via het Vlaams Woningfonds een goedkope lening kon aangaan maakt voor haar een groot verschil. ‘Wanneer je leven plots ondersteboven wordt gedraaid dan komt daar heel wat bij kijken. Dankzij het Vlaams Woningfonds is de afbetaling van mijn appartement haalbaar en dat is een zorg minder.’