Een echte thuis

De hele zomervakantie lang heeft Philippe (30) in zijn nieuwe huis gewerkt. Er moet nog heel wat gebeuren maar toch voelt het huis al aan als een echte thuis waar zijn dochtertje Liv (3) zichtbaar gelukkig is.

Toen er twee jaar geleden heel onverwacht een einde kwam aan zijn relatie met de mama van Liv, wist Philippe dat het tijd was om op zoek te gaan naar een eigen huis. ‘Wanneer partners uit elkaar gaan, is dat voor kleine kinderen altijd een hele aanpassing. Ook al was Liv op dat moment nog erg jong en besefte ze niet wat er gebeurde, toch wilde ik zo snel mogelijk rust en regelmaat in haar leven brengen. Daar hoort een eigen huis bij, vind ik. Een plek die echt van ons is, waar Liv zichzelf kan zijn en zich goed kan voelen. Ik ben nog een tijdje blijven wonen in het huurhuis waar we altijd gewoond hadden maar ben vrij snel beginnen zoeken naar een huis om te kopen. Op een schoolfeest sprak iemand me over het Vlaams Woningfonds. Thuis heb ik de website bekeken en zag meteen dat ik aan de voorwaarden voldeed om bij hen een voordelige lening af te sluiten. Ik heb telefonisch contact opgenomen, werd uitgenodigd voor een eerste gesprek en vanaf dat moment is alles vrij vlot verlopen. Ik moest het nodige papierwerk in orde brengen en kreeg na een tijdje de bevestiging dat mijn lening was goedgekeurd.

Prinsessenkamer voor Liv

Philippe werkt als leraar lichamelijke opvoeding aan de Jonatanschool in Sint-Niklaas. Een bijzondere school voor bijzondere kinderen. Hij vindt het fantastisch om daar te werken en deel uit te maken van een gespecialiseerd team. Om ’s avonds helemaal tot rust te komen ging hij heel bewust op zoek naar een huis buiten de stad. ‘Ik vond het van primordiaal belang dat Liv een tuin zou hebben om in te spelen. Daarom zocht ik naar een huis buiten de stad. De rust van een dorp sprak me ook meer aan. Toen ik dit huis zag, was ik meteen verkocht. De tuin was net groot genoeg en er moesten geen grote verbouwingswerken uitgevoerd worden. De eerste kamer die ik in orde heb gebracht is de slaapkamer van Liv. Ik heb er een echte prinsessenkamer van gemaakt waar ze super trots op is. Aanvankelijk was ik enkel van plan om beneden parket te leggen, te schilderen en boven een toilet te installeren. Omdat de voordelige lening me meer financiële ademruimte gaf, besloot ik om  toch grotere veranderingen aan te brengen zodat het huis helemaal naar mijn zin wordt. Ik ben echt super blij dat ik de beslissing genomen heb om een eigen huis te kopen. Het bedrag dat ik maandelijks afbetaal is iets meer dan het huurgeld dat ik vroeger betaalde. Met dit verschil dat ik nu betaal voor mijn eigen huis, onze thuis en dat is een heel ander gevoel. Wanneer ik Liv hoor vragen of we niet eens gewoon thuis kunnen blijven omdat ze het thuis zo leuk vindt, dan voel ik mij een heel gelukkige papa.’